NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

bruxellesul-ia-in-considerare-introducerea-vaccinarii-obligatorii.-masura-este-dorita-de-socialisti

Bruxellesul ia in considerare introducerea vaccinarii obligatorii. Masura este dorita de socialisti

Premierul belgian Alexander De Croo ia in considerare introducerea vaccinarii obligatorii impotriva COVID-19, potrivit unui interviu acordat cotidianului De Zondag, citat de politico.eu, informeaza Agerpres.

Socialistii francofoni, care fac parte din coalitia guvernamentala condusa de Alexander De Croo, solicitasera introducerea obligativitatii vaccinarii anti-COVID-19 in Belgia, dar seful executivului federal a calificat o asemenea masura drept ”lene politica”.

Intr-o schimbare evidenta de atitudine, premierul liberal al Belgiei a afirmat ca situatia din sectiile de terapie intensiva il determina sa-si reconsidere pozitia. ”Impactul unui grup relativ mic asupra sistemului nostru de asistenta medicala este prea mare. Nu putem permite sa se intample acest lucru. Keynes, un economist britanic, a spus candva: ‘Cand faptele se schimba, ma razgandesc’. Argumentele bune ma pot convinge”, a declarat premierul belgian.

”Obiectivul este clar: trebuie sa vaccinam pe toata lumea. In cazul in care calea vaccinarii obligatorii poate ajuta, atunci as dori sa o iau in calcul. Cu toate acestea, un guvern nu poate decide de unul singur acest lucru. Aceasta dezbatere trebuie sa aiba loc in parlament”, a adaugat el.

Premierul belgian a facut aceste afirmatii in contextul in care numarul pacientilor de COVID-19 internati in spitalele din Belgia a scazut duminica sub 2.000 pentru prima data de la inceputul lunii noiembrie, dar autoritatile spun ca se asteapta o noua crestere din cauza raspandirii variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Mai mult despre: vaccinare belgia, vaccinare obligatorie

Comentarii: