NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

femei-curajoase-la-kabul,-talibanii-au-deschis-focul-impotriva-lor:-„suntem-vocea-oamenilor-flamanzi”

Femei curajoase la Kabul, talibanii au deschis focul impotriva lor: „Suntem vocea oamenilor flamanzi”

Mara Popescu | 28 decembrie 2021

externe

Talibanii au deschis marti focul asupra unui grup de femei care participau la un miting de protest la Kabul, a anuntat agentia de presa afgana Asvaka, citata de TASS.

Potrivit agentiei de presa, incidentul a avut loc in apropierea spitalului organizatiei umanitare italiene Emergency. Nu exista inca informatii despre victime sau raniti.

Anterior, canalul de televiziune TOLOnews a relatat ca un grup de femei a organizat un miting de protest in capitala afgana, cerand respectarea drepturilor lor si imbunatatirea calitatii vietii. Potrivit imaginilor video, cateva zeci de femei au participat la miting.

Dozens of women protested in Kabul on Tuesday in reaction to „discrimination and social injustice against women.”#TOLOnews pic.twitter.com/jYxFsnawmM

— TOLOnews (@TOLOnews) December 28, 2021

They suppressed us and fear from our empty hands. We want work, food and freedom, says a woman protester on the streets of Kabul. pic.twitter.com/0eHQfCfHfy

— Tajuden Soroush (@TajudenSoroush) December 28, 2021

Dupa ce administratia Biden a anuntat sfarsitul operatiunii militare de 20 de ani a Washingtonului in Afganistan si lansarea retragerii trupelor sale, talibanii au pornit o ofensiva impotriva fortelor guvernamentale afgane.

La 15 august, luptatorii talibani au patruns in Kabul fara a intampina nicio rezistenta si au preluat controlul total asupra capitalei afgane in cateva ore.

Presedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a declarat ca a demisionat pentru a preveni orice varsare de sange si a fugit ulterior din tara. La 6 septembrie, talibanii au declarat o victorie completa in Afganistan, iar la 7 septembrie au format un guvern interimar care nu a fost inca recunoscut oficial de nicio tara.

Mai mult despre: femei afganistan, protest kabul

Comentarii: