NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

germania-trimite-gaze-rusesti-inapoi-in-polonia,-pentru-a-opta-zi-la-rand

Germania trimite gaze rusești înapoi în Polonia, pentru a opta zi la rând

Gazoductul Yamal-Europa, care livrează de obicei gazul rusesc către Europa de Vest, trimitea marți combustibilul înapoi în Polonia, pentru a opta zi la rând, potrivit datelor operatorului de rețea german Gascade.

Datele au arătat că fluxurile de la punctul de măsurare Mallnow, situat la granița germano-poloneză, se îndreptau spre est în Polonia cu un volum orar de aproape 1,2 milioane de kilowați oră (kWh) marți dimineață, în scădere de la aproximativ 2 milioane de kWh în timpul nopții.

Conducta este o rută majoră pentru exporturile de gaze rusești către Europa. Aceasta pleacă din Rusia și trece prin Belarus, de unde se ramifică, prin Polonia și Ucraina, spre vestul Europei.

Foto: depositphotos.comExportatorul rus de gaze Gazprom nu a rezervat pentru marți capacități de tranzit de gaze pentru exporturile prin conducta Yamal-Europa.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că Germania revinde gazul rusesc Poloniei și Ucrainei în loc să ușureze o piață supraîncălzită, dând vina pentru această inversare și pentru creșterea prețurilor pe importatorii germani de gaz.

Ministerul german al Economiei a refuzat să comenteze remarca lui Putin. Importatorii de gaze nu au răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii.

Datele operatorului slovac de gazoducte Eustream au arătat că nominalizările de capacitate pentru fluxurile de gaze rusești de marți din Ucraina către Slovacia prin punctul de frontieră Velke Kapusany au fost de 773.712 megawați oră (MWh), în creștere ușoară față de luni, dar sub nivelurile înregistrate la începutul lunii decembrie.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

Articolele zilei pe spotmedia.ro