NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

clotilde-a-prins-antena-3-cu-un-nou-fake-news,-anunta-ca-va-sesiza-cna:-„niciun-cont-al-primariei-sectorului-1-deschis-la-trezoreria-sectorului-1-nu-este-blocat”

Clotilde a prins Antena 3 cu un nou fake news, anunta ca va sesiza CNA: „Niciun cont al Primariei Sectorului 1 deschis la Trezoreria Sectorului 1 nu este blocat”

Ioana Hurdea | 29 decembrie 2021

politica

Primaria Sectorului 1 a denuntat, miercuri, un nou fake news produs de Antena 3 si a anuntat ca va sesiza CNA.

„Referitor la stirea difuzata de postul de televiziune Antena 3 care a transmis informatii publicului ca Primaria Sectorului 1 ar avea conturile blocate. Facem precizarea ca niciun cont al Primariei Sectorului 1 deschis la Trezoreria Sectorului 1 nu este blocat.

Televiziunea care a difuzat aceasta stire nu ne-a solicitat un punct de vedere, inainte de a difuza informatia, nu a citat nicio sursa oficiala. Din aceste motive vom sesiza CNA”, a anuntat purtatorul de cuvant, Ionel Stoica.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca va intenta un nou proces postului Antena 3. Antena 3 a difuzat inregistrari trunchiate cu Clotilde Armand, sustinand ca primarul i-a ordonat unui director din primarie sa nu mai plateasca facturile cater Romprest.

„Inteleg ca au aparut ‘INREGISTRARI EXPLOZIVE cu Clotilde Armand cand cerea unui angajat sa nu se plateasca facturile Romprest’.

Unde? La televiziunile care pierd la CNA pe banda rulanta pentru ca manipuleaza si dezinformeaza opinia publica in privinta mea. Si ce credeti? Din nou dezinformare crasa.

Un fost angajat al ADP s-a suparat ca i-am spus sa fie corect. Si ca daca nu vrea sa fie corect atunci sa-si dea demisia. Si atat de suparat a fost ca nu a mai putut sa plateasca bani spre o firma cercetata de DNA incat si-a dat demisia (nu este vorba de Romprest in inregistrarea respectiva).

Acest angajat suparat a facut parte din fosta conducere ADP, controlata de vechiul primar si de un fost director general (demis de mine din functie) al ADP anchetat de DNA pentru luare de mita. Cum au prezentat Antena 3 si RTV evenimentul? ‘Clotilde Armand cand cerea unui angajat sa nu se plateasca facturile Romprest’. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…

Alta minciuna? Nu-i nimic. Facem o noua plangere la CNA si deschidem un nou proces. Pana se satura.

PS: Ma bucur ca angajatii care nu sunt corecti isi dau demisia si ma inregistreaza. Imi pare rau ca nu au dat toata inregistrarea. Ar fi fost interesant”, a postat Clotilde Armand pe Facebook.

Antena 3 a difuzat o asa numita „inregistrare halucinanta”. Postul TV a sustinut ca primarul Sectorului 1 al Capitalei  ii cere directorului economic al administratiei domeniului public sa „faca orice pentru ca primaria sa nu plateasca datoriile la Romprest”.

Transcrierea inregistrarii difuzate de Antena 3:

Directorul economic: Mai avem disponibil, in perioada urmatoare, 727 de mii de lei. Asta este toata suma pe care o mai avem disponibila.

Clotilde Armand: Dar de ce spuneti ca… Avem mai multi bani acuma… Adica…

Directorul economic: Nu, am cerut la rectificare. Am cerut bani la rectificare.

Clotilde Armand: Stiu, stiu, stiu, dar nu o sa platim facturile care sunt de anul trecut.

Directorul economic: Doamna, eu nu pot sa folosesc banii. Acele facturi si daca le platim si daca nu le platim, in bugetul meu ele sunt facturi inregistrate. Eu le am ca si datorii inregistrate. Eu nu am cum sa folosesc acei bani…

Clotilde Armand: Ar trebui sa gasiti o metoda de a face asta.

Directorul economic: Eu am discutat si cu domnul director din Primarie. In Primarie, la inceputul anului trecut, s-au luat masuri, ele au fost respinse la plata acele facturi.

Clotilde Armand: Dar trebuie sa le respingeti la plata!

Directorul economic: Eu ca institutie, in decembrie, cu toti prestatorii din 2020 am incheiat acordul de esalonare.

Clotilde Armand: Am inteles, domnule Botezatu, dar asta este situatia.

Directorul economic: Am inteles si eu ca asta e situatia, dar nu pot daca i-am spus in decembrie ca imi recunosc datoria.

Clotilde Armand: Gasiti o metoda, despre asta e vorba!

Directorul economic: Legal, nu am cum sa ii scot din buget.

Clotilde Armand: Gasiti o metoda legala de a impinge aceste datorii!

Directorul economic: Nu am cum. Eu pot sa imping o datorie, nu aici e problema, de impinsul datoriei. Problema este ca bugetul meu aprobat este compus din…

Clotilde Armand: Domnu Botezatu, stim ca lucrurile sunt dificile. E vina mea ca anul trecut ati cheltuit 60 de milioane in plus dectt bugetul pe care l-ati avut? Am platit deja o buna parte, acuma facem un stop, ne ocupam si de ale noastre.

Directorul economic: Eu am inteles, dar bugetar este imposibil sa aloc bani…

Clotilde Armand: Ba este posibil, ca am reusit in alta parte, de ce nu e posibil si aici?

Directorul economic: Nu e cuprins in buget de la inceputul anului! De la inceputul anului, deci cand ati construit bugetul Primariei pe anumite sume, acele sume, de ele nu ati tinu cont. La constructia bugetului, eu am tinut cont de ele.

Clotilde Armand: Despre ce vorbiti? Peste tot sunt in situatia asta: la Politia Locala nu mai pot sa platesc, la DGASPC nu mai am salariile din decembrie… peste tot nu mai am bani, dar aici am bani. O sa retrag banii astia daca e asa!

Directorul economic: Spuneti-mi si mie cum ii retrageti, ca nu inteleg!

Clotilde Armand: Am folosit acest mecanism de multe luni… Trebuia de mult sa faceti o plangere acolo ca sa nu mai platim suma asta si puteati sa eliberati chiar acum… Dupa ce discutam, faceti o plangere pentru sume prea mari de contract inechitabil. Poate ca nu vreti sa faceti!

Directorul economic: Eu?! Nu cred ca intelegem discutia. Eu am un buget aprobat.

Clotilde Armand: Aici avem un buget de 20-30 de milioane care este disponibil.

Directorul economic: Nu este disponibil!

Clotilde Armand: Ba este disponibil. Este degrevat… Spuneti ca sumele astea sunt un litigiu!

Directorul economic: Deci in decembrie am spus ca preturile astea sunt ok si in iunie spun ca sunt un litigiu?

Clotilde Armand: Da, pentru ca intre timp am studiat problema si am constatat ca sunt un litigiu.

Directorul economic: Sa spuna Juridicul treaba asta!

Clotilde Armand: Dar dumneavoastra trebuie sa va ocupati de asta!

Directorul economic: Cum sa ma ocup eu, doamna?

Clotilde Armand: De la dumneavoastra am nevoie de bani, la ce serviti daca nu imi alocati bani? Asteptati asa banii sa se elibereze?

Directorul economic: Eu ca sa eliberez banii, Economic, trebuie sa am un document in spate.

Clotilde Armand: Pai aveti documentul asta!

Directorul economic: Ce document sa fie, doamna primar?

Clotilde Armand: Sa faceti o plangere, sa va ocupati!

Directorul economic: Eu, Economic, sa fac o plangere?!

Clotilde Armand: Evident!

Directorul economic: Evident ca nu! Daca am o problema, departamentul de specialitate constata.

Clotilde Armand: Domnule Botezatu, sunteti director, sunteti bine platit, daca nu gestionati lucrul acesta si asteptati doar sa vina la dumneavoastra…

Directorul economic: Ce sa gestionez, doamna?

Clotilde Armand: Un director gestioneaza!

Directorul economic: Foarte bine, sa gestioneze. La sfarsitul zilei aveti demisia mea pe masa, fara probleme.

Clotilde Armand: O astept.

Directorul economic: Pai, o aveti cu siguramnta! Dar facem lucruri ilegale, asta incerc sa va spun.

Clotilde Armand: Credeti ca eu fac lucruri ilegale? Era legal sa cheltuiti anul trecut 80 de milioane in plus fata de bugetul aprobat?

Directorul economic: Eu am avut un buget aprobat si m-am incadrat in el.

Clotilde Armand: Vedeti, mereu sunteti acoperit, dar problemele raman pe masa.

Directorul economic: Si ce o sa fac, cream alte probleme noi?

Clotilde Armand: Banii nu cad de pe cer! Trebuie totusi sa aveti grija si o sa vedeti ca o sa reusesc, cu sau fara dumneavoastra!

Mai mult despre: antena 3, clotilde armand

Comentarii: