NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

maia-sandu,-gest-de-sfidare-extrem-la-adresa-lui-putin

Maia Sandu, gest de sfidare extrem la adresa lui Putin

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, nu a participat marți la summitul Comunității Statelor Independente (CSI) care a avut loc la Sankt Petersburg. În cadrul summitului, președintele Vladimir Putin a pledat pentru legături mai strânse între fostele republici sovietice.

„Nu mergem la summit. Noi analizăm participarea la aceste întâlniri în funcție de subiectele care se discută și cât de relevante sunt ele pentru Republica Moldova. În cadrul CSI pe noi ne interesează aspectele economice. Nu știu care este agenda. Nu am văzut o invitație oficială”, a declarat Maia Sandu.Gestul președintei Moldovei, Maia Sandu la adresa lui Putin poate fi considerat un gest de sfidare.

De altfel, Maia Sandu a precizat că s-a văzut cu unii lideri din CSI în cadrul summitului Parteneriatului Estic, care a avut loc la 15 decembrie la Bruxelles. În ceea ce privește dialogul cu Federația Rusă, președinta Republicii Moldova a spus că sunt importante discuțiile bilaterale.

Îți recomandăm:Sondaj: Ați vota-o pe Maia Sandu Președinte al României?

Relațiile dintre Maia Sandu și Putin nu sunt deloc cordiale„Eu consider că întrebările trebuie discutate la nivel înalt când este înregistrat suficient progres pentru ca să se ajungă la o înțelegere, măcar pe un subiect. Trebuie să fie niște rezultate potențiale ca să aibă loc astfel de întrevederi. Până când, guvernarea lucrează pe fiecare întrebare și sperăm că vor fi unele rezultate”, susține Maia Sandu despre vizita în Rusia.Serviciul de presă al Administrației Prezidențiale de la Kremlin a anunțat că, la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, pe 28 decembrie, orașul Sankt Petersburg va găzdui o întâlnire informală tradițională a liderilor Comunității Statelor Independente.

Comunitatea Statelor Independente a fost constituită în urmă cu 30 de ani și reunește fostele republici sovietice, mai puțin statele baltice, devenite membre ale UE, Georgia și Ucraina, care au ieșit din organizație după agresiunea rusă asupra teritoriilor lor. Printre actualii aliați ai Rusiei în rândul fostelor republici sovietice se numără Belarus, Kazahstan şi Armenia.

Nici președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschi nu va participa la întrevedereSummitul neoficial al liderilor de state din CSI va avea loc în perioada 28-30 decembrie. Aceasta este organizat la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, arată comunicatul emis de preșenția Federației Ruse.

De ce nu a participat Maia Sandu la summitul organizat de Putin

Îți recomandăm:Invazia Ucrainei ar putea avea loc la începutul lui 2022, conform BILD. Rusia ar ajunge la granița cu România

Maia Sandu Putin

Project-E

Project-E formează o comunitate de autori ce doresc să împărtășească din experiența și cunoștințele proprii pentru a oferi o perspectivă pozitivă societății. Abordăm teme economice, vorbim despre societate, educație și despre experiențe de viață. Membrii comunității Project-E sunt profesioniști care prin exemplul propriu doresc să aducă un plus de valoare societății românești