NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

orban-a-venit-peste-liderii-pnl-la-horezu:-„marea-tradare-a-conducerii-pnl-si-a-lui-iohannis-i-a-lasat-pe-alegatorii-liberali-fara-reprezentare-politica”

Orban a venit peste liderii PNL la Horezu: „Marea tradare a conducerii PNL si a lui Iohannis i-a lasat pe alegatorii liberali fara reprezentare politica”

Fostul presedinte al Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, care a pus bazele unei noi formatiuni politice, Forta Dreptei, a acuzat miercuri, la Horezu, conducerea PNL, dar si pe presedintele Klaus Iohannis ca i-a lasat pe alegatorii liberali si pe cei de centru-dreapta fara reprezentare politica. La Horezu s-a aflat si conducerea PNL, venita sa aduca un omagiu lui Ion Gheorge Duca.

Orban a venit la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfasurata in localitatea Horezu din judetul Valcea. El a depus o coroana de flori la monumentul inaltat in localitatea valceana in memoria lui Duca.

Ludovic Orban a declarat ca PNL a devenit vioara a doua in actuala coalitie de guvernare, ceea ce a facut ca „multi romani sa fie dezamagiti, revoltati si scarbiti”.

„Din pacate, in Romania, marea tradare a conducerii PNL si a lui Iohannis a lasat atat alegatorii de centru-dreapta, alegatorii liberali fara reprezentare politica, onesta, corecta, cinstita. Readucerea la putere a PSD si mai ales transformarea PNL in vioara a doua intr-o guvernare in care este evident ca PSD are vioara intaia a lasat foarte multi romani dezamagiti, revoltati, scarbiti si ei au nevoie de o reprezentare politica. Decizia mea de a construi o noua forta politica este o decizie pe care am luat-o ca o obligatie morala fata de toti oamenii care au nevoie de liberalism, care au nevoie sa fie reprezentati si pentru care ma voi lupta sa ii reprezint”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Fostul lider liberal si-a manifestat convingerea ca noul sau partid va atrage foarte multi membri PNL, dar si persoane care nu au mai facut politica. El a adaugat insa ca nu va „trage de nimeni sa vina in Forta Dreptei din PNL”.

Organizatia judeteana PNL Valcea a organizat miercuri, la Horezu, o ceremonie de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, asasinat de un grup de legionari la 29 decembrie 1933, pe peronul garii din Sinaia. La eveniment au participat liderul PNL, Florin Citu, presedinte al Senatului, si premierul Nicolae Ciuca.

Mai mult despre: ludovic orban

Comentarii: