NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

prietenie-stransa-intre-budapesta-si-moscova.-ministrul-de-externe-al-ungariei-a-primit-ordinul-prieteniei-in-capitala-rusiei

Prietenie stransa intre Budapesta si Moscova. Ministrul de Externe al Ungariei a primit Ordinul Prieteniei in capitala Rusiei

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a primit joi, la Moscova, Ordinul Prieteniei din partea omologului sau rus Serghei Lavrov, pentru activitatea sa de dezvoltare a relatiilor dintre Ungaria si Federatia Rusa, relateaza MTI, citata de Agerpres.

Intr-o postare pe Facebook, Szijjarto s-a declarat ”mandru de mentinerea unei cooperari bazate pe interese comune si incredere reciproca cu Moscova, in pofida tendintelor regionale si globale intimidante”.

Succesul Ungariei in combaterea crizei energetice din Europa si a pandemiei de coronavirus a depins de hotararea de a urma o politica externa inradacinata in interesele nationale, a afirmat seful diplomatiei ungare.

”In primavara am folosit vaccinuri Sputnik pentru a accelera campania de vaccinare si acordul privind achizitiile de gaz incheiat in septembrie garanteaza siguranta energetica a tarii noastre”, a spus el.

Ordinul Prieteniei este cea mai prestigioasa distinctie rusa acordata unei oficialitati straine pentru promovarea cooperarii internationale cu Rusia. Printre personalitatile care au primit aceasta medalie se afla fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, fostul secretar de stat american Rex Tillerson si fost premier canadian Jean Chretien.

Congratulations, comrade! Russian President Vladimir Putin has awarded the Order of Friendship to Peter Szijjarto, Hungary’s minister of foreign affairs and trade, in recognition of his „great contribution to developing bilateral relations”. pic.twitter.com/PG8IbvWEG7

— Jonathan Eyal (@JEyal_RUSI) November 23, 2021

Mai mult despre: ministru externe ungaria, rusia ungaria

Comentarii: