NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

sondaj:-sustineti-unirea-romaniei-cu-republica-moldova?

Sondaj: Susțineți Unirea României cu Republica Moldova?

Sondaj: Susțineți Unirea României cu Republica Moldova?

La un an de la învestirea în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a participat la emisiunea În PROfunzime, difuzată la Pro TV Chișinău.

Maia Sandu a discutat cu Lorena Bogza despre schimbările care s-au produs în Republica Moldova în această perioadă. A fost abordată și Unirea României cu Republica Moldova. Maia Sandu a fost întrebată de moderatoarea TV cum comentează cele mai recent sondaj, care arată că aproximativ 44% dintre cetățenii moldoveni își doresc unirea cu România.

Ea a subliniat faptul că un „asemenea proiect major” se poate realiza doar cu susținere majoritară.

Maia Sandu despre Unirea României cu Republica Moldova:„Nu știu dacă asta este cifra exactă. Știm că există un număr mare de oameni și probabil în creștere, care sprijină ideea unirii. În același timp, există și o altă parte din societate, care este speriată de ideea unirii. Ori un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritar suficientă în societate. O să urmărim sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile. Între timp, noi construim relații cu România, dincolo de discursuri, construim poduri, construim proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, avem proiecte care să ne unească și mai mult în domeniul cultural, educațional.”

Maia Sandu a mai fost întrebată și despre eventuala apropiere a Republicii Moldova de Alianța Nord-Atlantică (NATO), în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.„Noi avem scris în Constituție, suntem o țară neutră. Nimeni nu a schimbat Constituția, nu există acum o asemenea inițiativă, deci nu reprezentăm un pericol militar pentru nimeni. Noi ne dorim pace și sperăm ca lucrurile să meargă într-acolo.” – a răspuns Maia Sandu la Pro TV Chișinău.

Mai mult, Maia Sandu a dat de înțeles că nu militează pentru o unire firească cu România, ci doar de apropiere în cadrul Uniunii Europene. „România ne așteaptă în Uniunea Europeană”, a conchis Maia Sandu.

Întrebarea pe care o adresăm cititorilor noștri este:Susțineți Unirea României cu Republica Moldova?

Îți recomandăm:Sondaj: Ați vota-o pe Maia Sandu Președinte al României?

Project-E

Project-E formează o comunitate de autori ce doresc să împărtășească din experiența și cunoștințele proprii pentru a oferi o perspectivă pozitivă societății. Abordăm teme economice, vorbim despre societate, educație și despre experiențe de viață. Membrii comunității Project-E sunt profesioniști care prin exemplul propriu doresc să aducă un plus de valoare societății românești