NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

a-aparut-primul-caz-de-„flurona”.-israelul-anunta-ca-a-depistat-un-caz-de-infectie-simultana-cu-coronavirus-si-virusul-gripal

A aparut primul caz de „flurona”. Israelul anunta ca a depistat un caz de infectie simultana cu coronavirus si virusul gripal

Mara Popescu | 31 decembrie 2021

externe

Israelul a anuntat ca a inregistrat primul sau caz de „flurona” – o infectie simultana cu coronavirus si virusul gripal, a anuntat joi Yediot.

Dubla infectie a fost identificata pentru prima data la o femeie saptamana aceasta la Centrul Medical Rabin (Ichilov) din Petach Tikva. Potrivit spitalului, proaspata mama, care nu este vaccinata impotriva niciunuia dintre cei doi agenti patogeni, se simte bine si se asteapta sa fie externata din spital in cursul zilei de joi.

Ministerul Sanatatii examineaza in continuare cazul, care a fost relativ usor, si nu a stabilit inca daca o combinatie a celor doua virusuri provoaca o boala mai grava.

Oficialii din domeniul sanatatii estimeaza ca multi alti pacienti s-au imbolnavit, de asemenea, de ambele virusuri, dar nu au fost diagnosticati.

„Anul trecut, nu am asistat la cazuri de gripa in randul femeilor insarcinate sau care au nascut”, a declarat profesorul Arnon Vizhnitser, specialist in obstetrica si ginecologie si director al departamentului de ginecologie al spitalului. „Astazi, asistam la cazuri atat de coronavirus, cat si de gripa, care incep sa se manifeste.”

Vizhnitser a precizat ca pacienta tratata la Rabin nu a prezentat simptome neobisnuit de dure.

„A fost diagnosticata cu gripa si coronavirus imediat ce a ajuns. Ambele teste au iesit pozitive, chiar si dupa ce am verificat din nou. Boala este aceeasi boala; sunt virale si provoaca dificultati de respiratie, deoarece ambele ataca tractul respirator superior”, a spus el.

Mai mult despre: virus flurona

Comentarii: