NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

franta-extinde-la-copii-purtarea-mastii-de-protectie-ieri-a-inregistrat-230.000-de-cazuri-noi-de-covid

Franța extinde la copii purtarea măștii de protecție. Ieri a înregistrat 230.000 de cazuri noi de Covid

Foto: Hepta.roFranța extinde, începând de luni, purtarea măștii de protecție, inclusiv în aer liber, și la copii. Copiii cu vârste de peste 6 ani vor trebui să poarte măști în aer liber și în majoritatea spațiilor publice începând de luni, în mai multe regiuni ale țării, potrivit detaliilor publicate sâmbătă de guvernul francez.

Noua măsură de precauție vine după ce Franța a înregistrat peste 230.000 de cazuri noi COVID vineri, potrivit euronewssource.com.

Prin această măsură, Parisul reduce de la 11 la 6 ani vârsta la care trebuie purtată masca în locurile publice. Sunt exceptați cei care fac exerciții fizice în aer liber.

Premierul francez Jean Castex a prezentat, săptămâna trecută, o serie de alte restricții. Oamenii trebuie să lucreze de acasă cel puțin trei zile pe săptămână, începând din ianuarie. Companiile riscă amenzi de până la 50.000 de euro pentru încălcarea acestor noi reguli.

De asemenea, adunările în aer liber vor fi limitate la 5.000 de persoane, deși autoritățile nu au stabilit dacă manifestările din campania electorală vor fi supuse restricțiilor.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

Articolele zilei pe spotmedia.ro