NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

sute-de-petrecareti-s-au-adunat-sa-faca-revelionul-intr-o-fosta-fabrica-de-caramida-din-olanda,-in-plin-lockdown

Sute de petrecăreți s-au adunat să facă Revelionul într-o fostă fabrică de cărămidă din Olanda, în plin lockdown

Poliţia din Olanda a pus capăt sâmbătă unei petreceri ilegale care începuse vineri şi la care veniseră sute de persoane – inclusiv din alte țări. Ca să nu fie descoperiți, pentru că Olanda este în plin lockdown, petrecăreții s-au adunat să facă Revelionul într-o fostă fabrică de cărămidă din Rijswijk, o suburbie a orașului Haga.

Sute de poliţişti, veniţi cu zece dube speciale, au intervenit pentru a-i convinge pe oameni să plece, conform televiziunii publice olandeze NOS.

Poliţia a făcut câteva arestări, dar intervenţia s-a derulat în general fără violenţe, relatează AFP, preluată de Agerpres. 

Petrecerea începuse vineri seară într-un hangar al unei foste fabrici de cărămidă, care este în plină demolare. Rezidenții au observat că în localitatea lor sosesc numeroase maşini înmatriculate în Franţa, dar şi în Germania, Belgia, Spania şi Italia.

Rezidenții din Rijswijk au văzut cum numeroase mașini, unele cu numere de înmatriculare străine, se adună pe un câmp din apropierea unei foste fabrici de cărămidă Foto: Twitter Primăria Buren Cu toate acestea poliția a decis să aștepte până se luminează înainte de a interveni, motivând că nu a făcut-o mai devreme din motive de siguranță, fiind vorba de un șantier.

Potrivit televiziunii NOS, autoritățile a confiscat 12 vehicule care aveau, printre altele, generatoare de curent și echipamente de sonorizare. Cel puțin trei persoane au fost arestate pentru conducere sub influența alcoolului sau pentru că nu au respectat instrucțiunile poliției.

Restricţiile sanitare sunt dure în Olanda, unde un nou lockdown a fost impus populaţiei cu o săptămână înainte de Crăciun în contextul noului val de COVID-19 şi a răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. Toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, cinematografele, muzeele şi teatrele sunt închise până la 14 ianuarie, iar şcolile, cel puţin până la 9 ianuarie.

În aer liber, sunt permise numai grupurile de două persoane, cu excepţii precum înmormântările. Nu au fost introduse însă și restricţii de circulaţie, ceea ce a făcut posibilă adunarea petrecăreților „rave”.

Editor : Luana Pavaluca