NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

874-de-masini-au-fost-incendiate-in-franta-de-anul-nou.-441-de-persoane-au-fost-retinute-de-politisti

874 de masini au fost incendiate in Franta de Anul Nou. 441 de persoane au fost retinute de politisti

Lavinia Popa | 2 ianuarie 2022

externe

In total, 874 de vehicule au fost incendiate in Franta in noaptea de Anul Nou, in cadrul unei traditii vechi de zeci de ani.

Insa, datorita restrictiilor legate de coronavirus, aceasta cifra este mai mica decat in anii precedenti, potrivit ministrului de interne Gerald Darmanin.

In total, 1.316 masini au fost incendiate in 2019, potrivit unui comunicat de presa emis sambata de Ministerul de Interne, citat de CNN. Cu toate acestea, mai multe persoane au fost aduse pentru interogatoriu decat in anii precedenti, 441 fiind aduse fata de 376 in 2019.

In Strasbourg, in nord-estul Frantei, 31 de persoane au fost duse la interogatoriu dupa ce vehicule si cosuri de gunoi au fost incendiate. Sase dintre cei interogati erau minori care au incalcat starea de asediu, in timp ce restul au legatura cu presupusele incendieri, potrivit autoritatilor din Strasbourg, care au confirmat, de asemenea, ca patru politisti au suferit rani usoare.

In ciuda restrictiilor impuse de coronavirus, in departamentul Yonne din centrul Frantei, autoritatile au declarat ca o petrecere ilegala cu 1.500 de persoane era inca in desfasurare sambata la pranz, ora locala, iar fortele de politie aflate la fata locului incercau sa controleze situatia, au precizat autoritatile intr-un comunicat.

O ancheta va fi deschisa pentru „organizarea ilegala a unei adunari muzicale festive”, a adaugat comunicatul.

Mai mult despre: masini incendiate franta

Comentarii: