NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

bogdan-bola,-reactie-dura-la-adresa-ministrului-cimpeanu:-„o-noua-mizerie-marca-usl-2.0!”

Bogdan Bola, reacție dură la adresa ministrului Cîmpeanu: „O nouă mizerie marca USL 2.0!”

Bursele de merit vor fi acordate conform unor criterii modificate. Bogdan Bola, deputat din partea partidului Forța Dreptei, are o intervenție dură în urmă deciziei ministrului Sorin Cîmpeanu de a majora plafonul pentru obținerea burselor de merit. Bogdan Bola cataloghează „mizerie” decizia ministrului. Prin această decizie peste 700.000 elevi vor rămâne fără burse de merit.

Redăm declarațiile lui Bogdan Bola:„M(S)inistrul Educației Sorin Cîmpeanu a primit ordin să fure de la elevi! Chiar înainte de Crăciun, 730.000 de elevi au fost lăsați fără burse! Practic, a fost înjumătățit numărul elevilor bursieri! Cum așa?!

Prin adoptarea unui ordin de ministru care modifică condițiile de obținere a bursei de merit, crescând din pix media generala necesară pentru obținerea unei astfel de burse de la 8,50 la 9,50. Este vorba de Ordinul privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat din data de 22 Decembrie 2021, cu nr. 5870.

Acesta este cadoul de Crăciun al lui Cîmpeanu pentru 730.000 de elevi și familiile acestora. Încă un semn clar ca la cârma educației se află un individ fără scrupule. Încă o promisiune încălcată de noua conducere a PNL, o nouă mizerie marca USL 2.0!Îți recomandăm:Violeta Alexandru, reacție dură la adresa PSD: „Munca oamenilor trebuie respectată”

Consider inadmisibilă abordarea aceasta lipsită de transparență a lui Cîmpeanu în condițiile în care există un impact atât de mare. O să ne mirăm în anii ce urmează de ce crește abandonul școlar, căutând măsuri pentru combaterea efectelor acestei decizii. Puțini își vor aminti că același Cîmpeanu a mazilit transportul elevilor și ulterior a lăsat jumătate dintre aceștia fără burse într-un interval de 12 luni.

În perioada următoare voi invita la consultări organizațiile reprezentative ale elevilor pentru a contura o propunere legislativă care să introducă în Legea 1/2011 criteriile pentru acordarea burselor, în așa fel încât elevii să nu mai stea la mâna oricărui ministru care vremelnic ocupă această funcție.

Chiar așa, ce aveți domnule profesor (ministru) cu elevii de îi urâți atât de mult..sau chiar nu vă pasă deloc de ce se întâmplă cu educația în #România?”

Îți recomandăm:Alexandru Kocsis, reacție dură după trimiterea în judecată de către DNA a șefului PNL Teleorman: Forța Dreptei va bate PNL în alegeri, un partid condus de impostori!

burse merit

Project-E

Project-E formează o comunitate de autori ce doresc să împărtășească din experiența și cunoștințele proprii pentru a oferi o perspectivă pozitivă societății. Abordăm teme economice, vorbim despre societate, educație și despre experiențe de viață. Membrii comunității Project-E sunt profesioniști care prin exemplul propriu doresc să aducă un plus de valoare societății românești