NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

rusia-a-majorat-pretul-gazelor-pentru-ue-cu-30%.-rusii-ne-rad-in-nas,-in-timp-ce-noi-stam-cu-gaze-in-subsolul-marii-negre

Rusia a majorat prețul gazelor pentru UE cu 30%. Rușii ne râd în nas, în timp ce noi stăm cu gaze în subsolul Mării Negre

Anul începe în forță: Rusia majorează prețul gazelor pentru UE cu 30%. Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au înregistrat marţi o creştere de peste 30%, în condiţiile în care livrările limitate din Rusia au relansat îngrijorările cu privire la o posibilă criză energetică într-un moment în care continentul se îndreaptă spre o perioadă cu temperaturi scăzute.

Dragnea, Ponta și toți artizanii OUG 114 și a legii “offshore” care ne-au lăsat fără gazele de la Marea Neagră sunt bine, în ascunzăntoare. Partidul lor e pe val, la putere

Merita o opoziție de vreo două decenii, minim. Dar o echipă “câștigătoare” i-a readus la butoane pentru niscaiva firimituri. Gaze din Marea Neagră vom avea, cel mai probabil, din 2024. Dacă ne mai lasă ceva turcii. Și dacă firma de stat românească, de i-a înlocuit pe americani, va avea capitalul necesar de la un buget pe deficit și datorie făcut de, supriză, taman artizanii loviturilor date industriei de gaz românești. Ce se vor mai căuta ei prin buzunare la momentul potrivit, garantat!

Îți recomandăm:De ce prețul la gaze e mai mare, când pe piața internațională e la fel ca în 2014?

Între timp, îi prostim pe români că le vrem binele, plafonând prețul taman crescut cu încă 30%Pierderi pe toată linia în industria de gaz, garantat! Care va avea și mai puțină capacitate să repornească vreo producție de gaz și energie în viitorul apropiat. Dăm și subvenții pentru consumatorii vulnerabili. Tot mai mulți, la prețurile astea. Alte resurse din buget care nu se vor duce spre investiții.

Numai decizii proaste!De pe margine, rușii râd de noi și plătesc tot din banii noștri pe tot felul de “daci liberi ortodocși”, “patrioți” și “iubitori de țară” care să țină cât mai departe de resursele astea pe investitorii cu potențial. Deh… sclavia la ruși a fost mereu mai “bună” pentru un neam cu ambiții mărunte, incapabil să se ridice din genunchi.

Blestemul resurselor ne lovește din plin de ceva timp. Țară mică, țară bananieră!

Îți recomandăm:Prețul energiei electrice crește continuu. Ce este de făcut

Preț gaze Rusia

Cristian Păun

Cristian Păun este profesor universitar la Academia de Studii Economice din București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale. Lucrările sale academice sunt axate pe tema gestionării riscurilor, a efectului de contagiune internațională a crizei, a problemelor bancare și de politică monetară. Este director executiv al Societății Române de Economie din 2009 și Prodecan al Facultății de Afaceri și Economie Internațională din 2016 (responsabil cu activitățile de cercetare). Astăzi este președintele Fondului românesc pentru garanții și împrumuturi pentru IMM-uri, din ianuarie 2020.