NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

angajatii-ins-protesteaza-azi-si-solicita-majorarile-salariale-prevazute-de-lege

Angajații INS protestează azi şi solicită majorările salariale prevăzute de lege

Angajații INS protestează, joi, la sediul instituției, între orele 10.00 şi 12.00, față de nerespectarea Legii salarizării, tratamentul discriminatoriu faţă de această categorie profesională şi blocarea veniturilor la anul 2020.

Aceștia au trimis și o scrisoare premierului Nicolae Ciucă, în care semnalează, detaliat, cauzele care au generat nemulţumirile lor.

“Ne aflăm în situaţia în care, deși ar trebui ca începând cu 1 ianuarie 2022 aceşti salariaţi să beneficieze de cuantumul salariilor de bază aferente grilei de salarizare pentru anul 2022, aceştia vor avea, din nou, veniturile blocate la nivelul anului 2020, ȋn vreme ce Secretariatul General al Guvernului, o instituţie eminamente politică şi nu tehnică, ȋn subordinea/coordonarea căreia INS este, beneficiază de grilele de salarizare maxime, aferente anului 2022, încă din anul 2017”, se arată în textul scrisorii.

Angajații INS spun că nu solicită venituri suplimentare pentru această categorie, ci doar respectarea Legii 153/2017, lege care reglementează în mod expres ca până în anul 2022 să se reducă discriminările salariale la nivelul familiei ocupaţionale.

Sindicaliștii subliniază că sunt aproximativ 2.000 de posturi de statisticieni la nivel naţional, dintre care aproape 1.600 sunt ocupate, ceea ce nu ar reprezenta un efort financiar prea mare pentru bugetul național.

Angajații Institutului National de Statistică au protestat și la finalul anului trecut, timp de două zile.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

Articolele zilei pe spotmedia.ro