NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

aur-ul-din-polonia,-extremist-de-dreapta,-a-fost-interzis-pe-facebook.-facebook-anunta-ca-partidul-s-a-folosit-de-„retorica-bazata-pe-ura”

AUR-ul din Polonia, extremist de dreapta, a fost interzis pe Facebook. Facebook anunta ca partidul s-a folosit de „retorica bazata pe ura”

Facebook a suspendat contul partidului de extrema dreapta polonez Confederatia, a relatat joi thenews.pl, citat de Agerpres.

Biroul de presa al Facebook a declarat ca profilul partidului „a incalcat in mod repetat standardele social media, in special cu privire la regulile strategiei privind COVID-19 si restrictiile aferente, precum si utilizarea retoricii bazate pe ura”.

Liderul Confederatiei, Krzysztof Bosak, a anuntat ca partidul sau va da in judecata Facebook.

El a descris suspendarea contului partidului drept o „interferenta in democratia poloneza” cu scopul de a ”limita libertatea dezbaterii” inaintea alegerilor din Polonia din 2023 si 2025.

Janusz Cieszynski, ministru de stat pentru digitalizare in cadrul cancelariei prim-ministrului, a declarat pentru postul public de radio polonez ca guvernul va sprijini protestul partidului respectiv fata de masura adoptata de Facebook.

Partidul Confederatia detine 11 dintre cele 460 de locuri in camera inferioara a parlamentului Poloniei.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a subliniat, luni, ca AUR continua sa nege si sa relativizeze Holocaustul. El a adaugat ca aceasta formatiune a depasit demult cadrul legal in care functioneaza.

Alexandru Muraru a criticat luni afirmatiile liderilor AUR, potrivit carora „se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de materii a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc)”.

„AUR continua sa nege si sa relativizeze Holocaustul sub diverse forme. Declaratia de astazi a partidului extremist AUR, prin reprezentantii sai, promotori ai ideilor si conceptiilor neo-legionarismului si ai revizionismului nationalist, demonstreaza fara echivoc ca aceasta formatiune a depasit demult cadrul legal in care functioneaza.

O lege adoptata de Parlamentul Romaniei cu o larga majoritate de voturi pentru introducerea unei discipline esentiale in formarea civica a viitorilor adulti despre Holocaust si istoria minoritatii evreiesti, este contestata sub forma unei negari a Holocaustului, ceea ce este, desigur infractiune”, afirma deputatul Alexandru Muraru, intr-o declaratie de presa.

Liberalul aminteste ca „AUR a elogiat criminali de razboi de la tribuna Parlamentului, a ultragiat prin simboluri memoria victimelor Holocaustului, iar reprezentantii sai produc frecvent in mediul online si public declaratii cu tenta antisemita sau care neaga sau distorsioneaza Holocaustul”.

„La atacul asupra Parlamentului, de acum doua saptamani, reprezentantii si adeptii AUR au desenat semnul zvasticii pe steagul UE in curtea Parlamentului, un atac la simbolurile democratiei. Toate acestea sunt monitorizate si transmise autoritatilor care aduna probe impotriva unui partid extremist. Romania are datoria de a apara memoria victimelor Holocaustului, avem instrumente, institutii si vointa politica pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune”, adauga deputatul PNL, Alexandru Muraru, care este totodata si Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei si Antisemitismului.

Intr-un comunicat transmis luni, AUR sustine ca, in ultimii ani, „se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de ‘materii’ a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala”.

„Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze! Adevarata educatie este educatia clasica, cea care formeaza cetateni constienti de drepturile si responsabilitatile lor, de cultura, istoria si originile lor”, sustin reprezentantii AUR.

Mai mult despre: extrema dreapta polonia

Comentarii: