NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

mircea-geoana,-convorbire-cu-wendy-sherman,-adjunct-al-secretarului-de-stat-al-sua,-despre-consiliul-nato-rusia-din-12-ianuarie

Mircea Geoană, convorbire cu Wendy Sherman, adjunct al Secretarului de Stat al SUA, despre Consiliul NATO-Rusia din 12 ianuarie

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO a avut, joi, o convorbire cu Wendy Sherman, adjunct al Secretarului de Stat al SUA. Cei doi au discutat despre preocuparea comună cu privire la consolidarea militară a Rusiei la granițele Ucrainei. Geoană și Sherman au vorbit și despre reuniunea Consiliului NATO-Rusia din 12 ianuarie. Alianța rămâne pregătită pentru un dialog semnificativ cu Rusia, rămânând în același timp unită pentru a descuraja alte agresiuni.

„Am avut o amplă convorbire cu Wendy Sherman, adjunct al Secretarului de Stat al SUA, în pregătirea reuniunii miniștrilor de externe ai NATO de mâine și a reuniunii Consiliului NATO-Rusia din 12 ianuarie”, a scris, joi, Mircea Geoană pe Facebook.

„Wendy Sherman va reprezenta Statele Unite la Dialogul de Stabilitate Strategică SUA – Rusia (SSD) de la Geneva din 10 ianuarie și va informa personal statele aliate NATO asupra rezultatelor SSD”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

„NATO încurajează dialogul cu Federația Rusă, bazat pe dezescaladarea imediată a situației create la granițele Ucrainei și pe respectarea principiilor și documentelor internaționale care garantează integritatea teritorială și dreptul suvernan al statelor europene de a-și alege direcția politicii externe și de securitate națională”, a conchis Geoană.

Editor : Liviu Cojan