NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

pnl-mai-pierde-un-post-in-favoarea-psd.-robert-sighiartau,-resemnat:-„numirea-unui-psd-ist-este-absolut-nepotrivita”

PNL mai pierde un post în favoarea PSD. Robert Sighiartău, resemnat: „Numirea unui PSD-ist este absolut nepotrivită”

Numirea lui Gheorghe Cârciu la șefia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni agită apele în ceea ce se numește Coaliția pentru reziliență, dezvoltare și prosperitate. Pe scurt, coaliția dintre PSD, PNL și UDMR.

Robert Sighiartău, deputat PNL și susținător înfocat al lui Florin Cîțu în cadrul congresului din 25 septembrie, se declară resemnat pe Facebook de numirea lui Gheorghe Cârciu (PSD) la șefia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Se pare că nu mai este de acord cu ultimele decizii luate de Guvernul hibrid PSD-PNL-UDMR.

Menționăm că Robert Sighiartău a fost unul dintre cei care au votat în forurile de conducere ale PNL în favoarea cooptării PSD la guvernare.

Gheorghe Cârciu a fost numit de premierul Nicolae Ciucă, în funcția de secretar de stat, susținut de PSD. Decizia de numire a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Noul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a absolvit în 2021 Facultatea de Științe Economice la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, la 30 de ani de la terminarea liceului.

Conducerea acestui departament asigură relația cu românii din afara țării. Departamentul facilitează integrarea diasporei în statul de reședință. Înainte de Gheorghe Cârciu conducerea a fost deținută de USR (Oana Ursache), iar anterior de PNL (Ovidiu Burdusa).Gheorghe Cârciu, actualul președinte al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (foto)

Gheorghe CărciuDiaspora ar fi trebuit să fie o prioritate pentru președintele Klaus IohannisDe notat că românii din diaspora  s-au mobilizat masiv în două rânduri, atât în 2014, cât și în 2019, formând cozi lungi la consulatele și ambasadele României pentru a-l alege pe actualul președinte al României. De asemenea, în diaspora PSD a înregistrat constant scoruri mici.

Îți recomandăm:Claudiu Turcuș: Dragi profesori, elevi, studenți, părinți, nu există niciun proiect „România educată”. E minciuna sfruntată a unui președinte jalnic

În legătură cu numirea lui Gheorghe Cârciu, Robert Sighiartău declară:„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie a PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum.

Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.

O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu.”

Îți recomandăm:Nu statul a eșuat, Alesule! Tu ai eșuat! Ești eșecul nostru! Alesule!

Project-E

Project-E formează o comunitate de autori ce doresc să împărtășească din experiența și cunoștințele proprii pentru a oferi o perspectivă pozitivă societății. Abordăm teme economice, vorbim despre societate, educație și despre experiențe de viață. Membrii comunității Project-E sunt profesioniști care prin exemplul propriu doresc să aducă un plus de valoare societății românești