NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

razboi-in-coalitie.-sighiartau-(pnl)-ataca-dur-desemnarea-unui-psd-ist-ca-responsabil-de-romanii-din-diaspora:-„imensa-eroare-politica,-afecteaza-imaginea-guvernului”

Razboi in coalitie. Sighiartau (PNL) ataca dur desemnarea unui PSD-ist ca responsabil de romanii din Diaspora: „Imensa eroare politica, afecteaza imaginea Guvernului”

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, anunta ca numirea PSD-istului Gheorghe Carciu in fruntea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni este „absolut nepotrivita” si cere „remedierea acestei imense erori politice”.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni este absolut nepotrivita si nu se incadreaza in ceea ce coalitia a hotarat in urma cu ceva timp. Pozitia in mod normal trebuie sa fie al PNL. Si nu e doar despre asta.

In Diaspora sunt milioane de romani, care de-a lungul timpului si-au pus speranta si nadejdea in guvernari pro dreapta politica si in lideri care au luptat impotriva PSD.

Nu analizam motivele, dar este limpede ca aceasta parte a Romaniei are alte asteptari de la un guvern condus de PNL. Pe de alta parte, noi avem nevoie de un mare program pentru romanii din Diaspora pentru a-i stimula sa se reintoarca acasa. Nu o sa vina toti, dar cred ca putem face mult mai mult decat s-a facut pana acum.

Nu vreau sa comentez CV-ul persoanei desemnate ieri in functia de secretar de stat pentru problemele Diasporei si nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.

O sa cer colegilor mei din conducerea PNL, in prima sedinta de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va rasfrange nu doar asupra imaginii partidului, dar si a Guvernului in ansamblu”, a anuntat Sighiartau pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe-Florin Carciu a fost numit in functia de secretar de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.

Decizia de numire, semnata de premierul Nicolae Ciuca, a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Gheorghe Carciu a absolvit anul trecut Facultatea de Stiinte Economice la Universitatea Europeana Dragan din Lugoj, dupa trei decenii de la terminarea liceului, a anuntat G4Media.

Conform CV-ului social-democratului, Carciu a absolvit liceul in anul 1991. Urmatorul an a plecat in Franta si s-a stabilit acolo, unde a dezvoltat mai multe afaceri.

Impreuna cu Vadim Tudor a fost fondatorul, in 1990, al „Ligii Maresal Ion Antonescu”, mai tarziu redenumita „Liga Maresalilor”.

Mai mult despre: gheorghe carciu, robert sighiartau

Comentarii: