NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

simion-anunta-ce-planuri-are:-aur-sa-obtina-40%-la-alegerile-din-2024

Simion anunta ce planuri are: AUR sa obtina 40% la alegerile din 2024

Copresedintele AUR George Simion anunta intr-un comentariu la o postare a jurnalistului Sebastian Zachmann ca isi doreste ca formatiunea sa sa obtina 40% la alegerile din 2024.

Zachmann a scris un comentariu in care a explicat de ce AUR-ul este acum in crestere. Un cititor i-a transmis ca AUR risca sa ajunga la 40% la aleherile din 2024. In conversatie a intervenit si George Simion, afirmand „Doamne ajuta!”.

AUR s-ar afla acum la 17%, conform unui sondaj realizat recent de Avangarde.

Postarea integrala a jurnalistului Sebastian Zachmann:

De ce creste AUR

E singurul partid in care liderii coboara permanent la firul ierbii si intretin o legatura directa cu electoratul, nu doar in campaniile electorale. Reportajul din Libertatea nu e o exceptie, nu e o regie. George Simion bate tara-n lung si-n lat. Nici macar nu e vreo inovatie strategica. Asta facea si Nicusor Dan in urma cu cativa ani: se urca seara in tren si dimineata era in coltul opus al tarii. Cele mai multe filiale USR au aparut dupa lungi drumuri la vagon-cuseta. Partidele traditionale – PSD, PNL si UDMR – au o curea de legatura foarte puternica cu electoratul fidel: primarul. In schimb, AUR compenseaza lipsa de alesi locali prin interactiunea directa cu oamenii. De fapt, sloganul prezidential „pas cu pas” e aplicat, la propriu, de AUR. Comparativ, USR a reusit cateva victorii spectaculoase la alegerile locale din 2020 (Coliban, Fritz, Lasconi, Plesa, Clotilde, Viziteu etc), dar conducerea partidului, in loc sa-i transforme pe primari in vectori de imagine, ii tine in spate.

In paralel cu drumetiile electorale, George Simion face live-uri pe facebook care ajung la milioane de oameni, cealalta fata a bulei. Ce surpriza!, in online nu traieste doar elita iubitoare de stat de drept si de excursii instagramabile. Aceasta combinatie intre online si descalecat in catune imbracat in straie populare poate propulsa lejer AUR peste tinta de 20%, mai ales ca plaja de actiune este extrem de larga: de la votanti dezamagiti de PSD, PNL si chiar USR (vezi reportajul Recorder de anul trecut), pana la neolegionari si diaspora. Insa AUR nu va ajunge niciodata la guvernare, dar asta e o alta discutie.

Coerenta mesajului politic. Va place sau nu, AUR a fost singurul partid care si-a indeplinit anul trecut obiectivul anuntat la inceputul legislaturii: rasturnarea guvernului Citu. A votat si motiunea PSD, a semnat si motiunea USR, iar George Simion a transmis live sedintele cu usile inchise din Parlament unde era consfintit blatul PSD-PNL. Apoi, formarea guvernului ultra-sistem PNL-PSD e un cadou perfect pentru un partid anti-sistem ca AUR, care va continua sa creasca putin cate putin, mai ales ca in opozitie concureaza doar cu un partid ranit – USR.

Victimizarea. Amenintarea ca va fi scos in afara legii e, de fapt, trambulina care va arunca partidul la un procent urias. Juridic vorbind, exista doua modalitati ca un partid sa fie dizolvat: fie printr-o hotarare a CCR, fie printr-o sentinta a Tribunalului Bucuresti. Dupa ce am citit legea partidelor politice, sansele mi se par mici in ambele cazuri, dar poate ca expertii in drept ma contrazic. Mesajul de negare a holocaustului e straveziu si oribil, dar e ambalat foarte abil. Oricum, dizolvarea AUR n-ar duce la ingroparea acestui partid, ci dimpotriva, la renasterea lui sub un alt nume cu o puternica aura de victima politica a sistemului.

Atentie, urmeaza o fraza care va poate destabiliza emotional! AUR e singurul partid credibil pe tema banilor primiti de la stat. Intr-un singur an, AUR a strans peste 3 milioane de euro din subventie, fiind abia al patrulea partid din Parlament ca marime. A se calcula cati bani au primit de la stat PSD, PNL si chiar USR. Pe ce i-au cheltuit, nu stim, pentru ca subiectul e tabu.

Mai mult despre: george simion

Comentarii: