NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

zeci-de-mii-de-francezi-furiosi-au-iesit-sa-i-dea-replica-lui-macron:-„te-vom-scoate-noi-din-sarite”.-lupte-cu-fortele-de-ordine

Zeci de mii de francezi furiosi au iesit sa-i dea replica lui Macron: „Te vom scoate noi din sarite”. Lupte cu fortele de ordine

Protestatari antivaccin s-au strans sambata in orase din intreaga Franta, denuntand intentia exprimata recent de presedintele Emmanuel Macron, de „a-i scoate din sarite” pe cei care refuza sa se vaccineze anticoronavirus prin limitarea libertatilor lor civile, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit EFE, la proteste au participat zeci de mii de persoane si, in unele locuri – cum ar fi la Paris sau in Montpellier – s-au produs altercatii cu politia, care a folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea.

Macron a declarat in aceasta saptamana ca vrea sa-i enerveze pe nevaccinati facandu-le viata atat de complicata incat vor ajunge sa se vaccineze de bunavoie. Seful statului francez i-a numit pe cei care nu vor sa se vaccineze iresponsabili si nedemni de a fi considerati cetateni, aminteste Reuters.

In Paris, protestatarii i-au dat replica lui Macron, preluandu-i expresia considerata sulfuroasa si strigand: „Te vom scoate din sarite”. Altii purtau pancarte cu mesajul „NU pasaportului de vaccinare”, o aluzie la documentul adoptat de Adunarea Nationala (parlamentul francez) care stipuleaza ca toate persoanele de peste 12 ani vor trebui sa faca dovada vaccinarii pentru a accede la activitati recreative, la restaurante si baruri, targuri si transportul public interregional. Un test negativ nu va mai fi suficient, exceptand accesul catre institutiile si serviciile de sanatate.

Proteste au avut loc si la Marsilia, Nantes, Strasbourg, Lyon, Toulouse si Le Mans.

Protestatarii il acuza pe Macron ca le calca in picioare libertatile si ca aplica tratamente diferite cetatenilor. La randul sau, Macron considera ca libertatea inseamna responsabilitate care presupune sa protejezi sanatatea celorlalti.

Mai mult despre: Emmanuel Macron, vaccinare franta

Comentarii: