NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

milionarul-criminal-robert-durst-a-murit-in-puscarie.-„the-jinx”,-filmul-facut-de-hbo-despre-crimele-sale

Milionarul criminal Robert Durst a murit in puscarie. „The Jinx”, filmul facut de Hbo despre crimele sale

Fostul multimilionar american Robert Durst, recent condamnat la inchisoare pe viata pentru ca si-a ucis cea mai buna prietena, a murit luni in detentie, la varsta de 78 de ani, au anuntat luni avocatii sai, transmit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Durst a decedat „din cauze naturale legate de lunga lista de probleme medicale despre care noi am vorbit in mai multe randuri in fata tribunalului in ultimii doi ani”, a mentionat avocatul Chip Lewis.

In septembrie 2021, Durst a fost gasit vinovat de un tribunal din Los Angeles ca a ucis-o pe Susan Berman cu un glont in cap la domiciliul acesteia din Beverly Hills. Fapta s-a petrecut in 2000, iar acuzarea a sustinut ca Durst a vrut sa o impiedice astfel pe Berman sa le raspunda politistilor newyorkezi care anchetau in legatura cu disparitia in 1982 a sotiei sale Kahtleen, in care el ar fi jucat un rol.

„Oaia neagra” a unei familii cu prospere afaceri imobiliare in New York, Durst a fost arestat in martie 2015, inainte de difuzarea pe canalul HBO a unui episod dintr-un documentar biografic, „The Jinx”, referitor la un alt episod sangeros al vietii sale, mai exact moartea unui vecin pe care l-a dezmembrat si l-a aruncat in mare, fiind achitat ulterior datorita avocatilor care au invocat un cocteil de legitima aparare, focuri de arma accidentale si fapte comise sub influenta alcoolului.

In serial el pare sa faca la un moment dat o marturisire involuntara, murmurand la toaleta, crezand ca microfonul nu functioneaza: „Ce-am facut? I-am omorat pe toti, evident”. Ulterior, Durst a declarat procurorilor ca la turnarea filmului era drogat si deci ce a spus nu inseamna nimic in mod deosebit.

Cadavrul sotiei lui Durst nu a fost gasit pana azi.

Mai mult despre: robert durst

Comentarii: