NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

simion,-reactie-tip-dragnea-la-dosarul-penal-deschis-impotriva-aur.-acuza-procurorii-ca-actioneaza-la-comanda-politica

Simion, reactie tip Dragnea la dosarul penal deschis impotriva AUR. Acuza procurorii ca actioneaza la comanda politica

Victor Gheja | 10 ianuarie 2022

politica

Copresedintele AUR George Simion sugereaza ca Parchetul General a reactionat la comanda politica dupa ce procurorii au anuntat ca au deschis un dosar penal privind minimalizarea de Holocaustului de catre AUR.

„O fi coincidenta ca astazi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR dupa ce aseara i-am acuzat pe fratii Muraru intr-o emisiune televizata ca au luat parte, in tinerete, la activitati legionare?!”, a transmis Simion.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat luni ca a deschis dosar penal in legatura cu un comunicat al AUR in care s-au „minimalizat in mod evident” efectele Holocaustului.

„La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizarii din oficiu in conformitate cu art. 292 din Codul de procedura penala, la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrat un dosar penal privind comunicatul de presa emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!’, in care se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv in varianta ‘minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia’”, se anunta in comunicatul Parchetului.

George Simion urmeaza sa fie citat la audieri de catre procurori.

Art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002 prevede: „Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei si Antisemitismului, a anuntat in urma cu o saptamana ca a extins plangerile penale la adresa copresedintilor AUR George Simion si Claudiu Tarziu. El a mai spus ca „AUR ar trebui scos in afara legii”.

„2021 a fost un an care a intors pe dos, intr-un fel, societatea romanesca, pentru ca desi Romania se confrunta periodic cu un demon al trecutului, in 2021 am fost martorii manifestarilor acestui vis pe care l-as denumi grotesc, este vorba despre acest miraj al neo-legionarismului, adica este un amestec de conservatorism, de traditionalism, de nationalism, de ultraortodoxism, concomitent cu o respingere a valorilor occidentale si cu o inlocuire a acestora cu tot felul de minciuni agresive si violenta directa exista deja, mai este doar un pas pana la scaparea lucrurilor de sub control (…). Solutia este fermitatea legii si pedepsirea exemplara a derapajelor”, a declarat Muraru la RFI.

Deputatul PNL a mai spus ca AUR trebuie scos in afara legii: ”Institutiile statului trebuie sa raspunda daca aceasta formatiune AUR este o amenintare la adresa ordinii constitutionale a Romaniei si pe cale de consecinta e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea in afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibila si impun declansarea acestui mecanism, pentru ca statul trebuie sa aiba o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (…). Exista doua proceduri pe care legea le… dupa modelul german, Parchetul General poate declansa aceasta procedura si CCR este chemata, prin legea de la inceputul anilor 2000 pe baza careia se infiinteaza si functioneaza partidele politice, sa confirme o asemenea rezolutie”.

Alexandru Muraru a precixat ca a facut plangeri penale pe numele copresedintilor AUR George Simion si Claudiu Tarziu: ”Eu insumi am facut mai multe plangeri penale si sesizari penale in ultimul an, cu privire la diverse fapte declansate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri si pot sa va spun in premiera astazi ca dupa atacul asupra Parlamentului, de acum cateva saptamani, sunt in legatura cu organele competente si am extins in aceste zile plangerile penale la adresa copresedintilor AUR Claudiu Tarziu si George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am incadrat in plangerile mele, asta pentru ca in discutiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmarire penala, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetati”.

Mai mult despre: dosar penal aur, george simion

Comentarii: