NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

breaking-dna-a-prins-un-general-sts-in-rezerva-in-timp-ce-incasa-o-spaga-de-75000-de-euro.-generalul-a-fost-retinut,-dna-propune-sa-fie-arestat-pentru-30-de-zile

BREAKING DNA a prins un general STS in rezerva in timp ce incasa o spaga de 75.000 de euro. Generalul a fost retinut, DNA propune sa fie arestat pentru 30 de zile

Victor Gheja | 13 ianuarie 2022

news

Generalul (r) Florin Mihalache, fost adjunct al directorului STS in mandatul de presedinte al lui Ion Iliescu, a fost retinut joi de procurorii DNA, fiind prins in flagrant in timp ce incasa 75.000 de euro drept mita.

Potrivit DNA, generalul STS  i-ar fi cerut unui om de afaceri un Audi Q8 sau un BMW X7 ca sa convinga un alt om de afaceri sa se renunte la mai multe litigii comerciale.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 12 ianuarie 2022, a unui inculpat, persoana fizica, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de:

– trafic de influenta,

– spalare a banilor.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, in mod repetat, de la administratorul unei societati comerciale (martor in cauza) initial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, in scopul stingerii acestora.

Concret, ‘interventia’ inculpatului trebuia sa se finalizeze cu incheierea unei tranzactii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instantelor din Bucuresti si achitarea de catre una dintre societatile controlate de omul de afaceri catre societatea martorului a unor datorii in cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.

Pentru a disimula provenienta sumei pe care ar fi urmat s-o primeasca pentru ‘serviciile’ sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi incheiat cu martorul un contract fictiv de imprumut.

In contextual mentionat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

La data de 13 ianuarie 2022, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, a anuntat DNA.

Mai mult despre: florin mihalache

Comentarii: