NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

politistii-si-jandarmii-au-facut-perchezitii-in-bolintin-vale

Polițiștii și jandarmii au făcut percheziţii în Bolintin Vale

Autorităţile au făcut, vineri, percheziţii în Bolintin Vale, la locuinţa tânărului suspectat de uciderea șoferului de microbuz. Anunţul privind descinderile a fost făcut, vineri seară, de comisarul şef de poliţie Georgian Drăgan, director al Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a mai spus și că autorităţile au instituit în oraşul Bolintin Vale „o zonă specială de siguranţă publică”, în urma protestelor localnicilor care reclamă lipsa de implicare a autorităţilor în situaţia în care o familie îi terorizează, iar un membru al acestei familii a ucis, lovind cu o piatră în cap, un bărbat, şofer de profesie, tatăl a doi copii.

Conform oficialului Poliţiei Române, în zona oraşului Bolintin Vale a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică, ceea ce înseamnă că suplimentarea în zonă a forţelor Jandarmeriei şi Poliţiei pentru a menţine un climat de ordine publică şi a preveni fapte antisociale, relatează News.ro.

Drăgan a mai precizat că se vor stabili şi alte măsuri pentru acea zonă.

Polițiștii au căutat probe 

„Prin percheziţiile domiciliare efectuate se caută elemente probatorii în cauza administrată de procurorul de caz. Ulterior, în baza probatoriului, se vor propune măsuri în cauză”, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Perchezițiile s-au desfăşurat în urma încuviinţării mandatelor de către Tribunalul Giurgiu, potrivit Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 9 ianuarie, un tânăr din oraşul Bolintin Vale a lovit cu o piatră în cap un şofer de microbuz care se afla în trecere prin zonă.

Poliţiştii care au sosit la faţa locului, solicitaţi prin 112, au găsit un bărbat din Bucureşti care prezenta urme de agresiune şi care a fost transportat la o unitate sanitară din Capitală pentru îngrijiri. Însă, ulterior, victima a decedat.

Agresorul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Giurgiu. A doua zi a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere faptul că victima a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcţie de rezultatele necropsiei, a precizat IPJ Giurgiu.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, după ce, zilele acestea, mulţi locuitori din oraşul Bolintin Vale au ieşit să protesteze. Echipajele de poliţişti şi jandarmi au fost suplimentate.