NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

prahova:-copaci-doborati-si-avarii-la-reteaua-de-electricitate,-din-cauza-vantului-puternic

Prahova: Copaci doborâţi şi avarii la reţeaua de electricitate, din cauza vântului puternic

Sute de consumatori au rămas fără alimentare cu energie electrică şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de rafalele de vânt, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona de nord a judeţului Prahova, aflată sub Cod roşu emis de meteorologi.

Aproape 600 de locuinţe din nordul judeţului Prahova au rămas fără curent electric, după ce vântul puternic a provocat avarii la reţeaua de alimentare cu energie.

În localitatea Valea Doftanei, pana de curent a afectat 574 de consumatori, în timp ce în Sinaia cinci consumatori au rămas fără electricitate, conform datelor furnizate de ISU Prahova.

Totodată, rafalele de vânt au pus la pământ mai mulţi arbori, pompierii intervenind pentru înlăturarea acestora. Astfel, în staţiunea Buşteni un copac s-a prăbuşit, în zona Poiana Ţapului. La Sinaia un pom a căzut pe drumul spre Cabana Dichiu şi Cota 1000. De asemenea, şi pe drumul naţional 1 A Ploieşti – Braşov un arbore a căzut pe carosabil, în zona staţiunii Cheia.

Judeţul Prahova s-a aflat, vineri seară, până la ora 23:00, sub avertizare Cod roşu de vânt puternic, meteorologii anunţând rafale de 145-150 km/oră la altitudini de peste 1.800 de metri.

Localnicii şi turiştii aflaţi în Sinaia, Buşteni, Azuga şi Valea Doftanei au primit, vineri seară, avertizări Ro Alert cu privire la aceste fenomene.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

Articolele zilei pe spotmedia.ro