NewsAgent Romania

STIRI VERIFICATE

stelian-ion-acuza-aur-de-xenofobie-fascista:-„actiunile-aur-si-ale-lui-george-simion-aduc-din-ce-in-ce-mai-mult-cu-cele-ale-fascistilor”

Stelian Ion acuză AUR de xenofobie fascistă: „Acțiunile AUR și ale lui George Simion aduc din ce în ce mai mult cu cele ale fasciștilor”

Stelain Ion, fost ministru al justiției acuză AUR de xenofobie fascistă:

Descinderea de ieri a cetei lui Simion la primăria Timișoara, unde a intrat cu forța peste primarul Dominic Fritz, încălcând mai multe norme legale, făcând referire inclusiv la etnia acestuia, reprezintă un gest grotesc și periculos. Încă un simptom clar de xenofobie fascistă.

Descinderile lui Simion la adresele politicienilor și pe la sediile instituțiilor publice nu au legătură cu patriotismul, reprezintă doar încordare a mușchilor, un simplu lătrat zgomotosSă ne imaginăm că și alți lideri de partid, care pot mobiliza mii de membri, ar da semnalul, și-ar strânge câte o ceată de susținători și ar da buzna la George Simion acasă, la biroul său ori la sediul partidului. Motive s-or găsi. Ce s-ar întâmpla dacă două grupări rivale ar da nas în nas? Ar discuta ele civilizat, cu argumente raționale, sau mai degrabă s-ar încăiera?

Da, demersurile AUR și ale lui George Simion aduc din ce în ce mai mult cu cele ale fasciștilor. Acțiuni tot mai dese în forță, de intimidare.

Am remarcat la un moment dat și replica data de domnul Târziu, pronunțată de la tribuna Parlamentului: „Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele…” a spus cu o doză de regret în voce domnul TârziuParcă i-ar fi surâs să întoarcă foaia, să procedeze altfel, așa, ca pe vremuri, precum legionarii care-i executau rapid pentru „trădare de neam și țară” pe cei care le contestau ideile și faptele. Aceste acțiuni sunt foarte periculoase pentru că pot constitui preambulul a ceea ce istoria acestei țări mai trăit, din păcate. Iar complicitatea autorităților, care le permit acestor indivizi astfel de derapaje, nu se poate explica altfel decât prin aceea că PNL și PSD le convine curentul extremist. Astfel își legitimează mai ușor mariajul. La fel cum lui Iliescu i-a convenit sa-l aibă la un moment dat contracandidat pe Vadim.

Îți recomandăm:Dacian Cioloș: „AUR, o gașcă de indivizi violenți printre care se regăsesc și elemente neolegionare, tolerată de statul român”

AUR xenofobie fascistă

Cine a deschis larg ușa extremismului în România? Nu știa Iohannis de acest pericol în momentul în care a compromis coaliția de dreapta? Nu i-au spus consilierii că asta se va întâmpla? Era evident că eșecul acestei coaliții urma să aibă printre consecințe și creșterea mișcării extremiste. Totuși, acum observăm că, pe măsură ce Simion derapează tot mai tare, coaliția uselistă își legitimează mai conturat existența: ce să facem? Trebuia să asigurăm stabilitate, nu? Am fost împinși de useriști să ne unim și să salvăm țara inclusiv de pericolul extremismului. Dar cine oare a creat artificial instabilitatea și starea asta de pericol? A creat-o cine avea nevoie de scenariul ăsta. Un calcul extrem de cinic.

În fine, printre cele mai clare dovezi ca AUR-ul condus de Simion nu are legătură cu patriotismul este discursul acestui partid față de justiție, care este exact discursul pesedist din epoca lui DragneaNimic despre corupție. nimic despre abuzurile SIIJ, sau despre excesele Inspecției Judiciare, ori despre aranjamentele care se fac în ultimul timp în justiție prin contribuția celor care controlează acum CSM. Nimic despre încălcările tot mai dese ale dreptului european înfăptuite chiar de către CCR. Nimic despre deciziile criticabile ale CCR din ultimii ani care au slăbit justiția și au servit corupții. Dimpotrivă, vedem din partea AUR atacuri voalate la DNA, invocarea unui moment T0 după o necesară amnistie. Vedem atacuri asupra instituțiilor europene care ne trag de mânecă atunci când justiția noastră alunecă periculos. Dacă ești patriot adevărat, lupți împotriva corupției generalizate și nu le cânți în strună mogulilor de presă cu condamnări penale și trecut securist, care te lustruiesc pe la televiziunile lor, sau politicienilor veroși care se autointitulează “patrioți” și victime ale „poliției politice”.

Îți recomandăm:Fapte extrem de grave ale AUR. Dominic Fritz: „O bandă de membri și simpatizanți AUR au pătruns cu forța în sediul primăriei Timișoara”

AUR xenofobie fascistă

Project-E

Project-E formează o comunitate de autori ce doresc să împărtășească din experiența și cunoștințele proprii pentru a oferi o perspectivă pozitivă societății. Abordăm teme economice, vorbim despre societate, educație și despre experiențe de viață. Membrii comunității Project-E sunt profesioniști care prin exemplul propriu doresc să aducă un plus de valoare societății românești