Copresedintele USR PLUS Dan Barna a declarat ca social-democratii, care au anuntat ca vor sustine orice initiativa cetateneasca de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Clotilde Armand, fac dovada unui discurs „super-populist”, in conditiile in care costul salubrizarii in Sectorul 1 e de pana la cinci ori mai mare decat in alte unitati administrative.

„E aproape induiosator sa vezi liderul PSD lesinand de grija cetatenilor printr-un discurs super-populist. Eu ma mir cumva, urmarind scandalul din aceste zile, cum s-a ajuns la o degradare atat de profunda a discursului politic in care sa vedem ca i se reproseaza unui primar ca pur si simplu e preocupat si are grija de o risipa infioratoare a banilor cetatenilor din respectivul sector, catre o companie fara niciun fel de etica.

Speta e foarte clara: avem un contract de aproape 25 de ani, semnat de domnul Chiliman, pentru 25 de ani, pastrat intact de guvernarea PSD a domnului Tudorache.

(…) Se platesc sume uriase zilnic pentru un serviciu care in restul Romaniei este de trei-patru-cinci ori mai redus. Lucrul acesta trebuie sa inceteze. Nu putem sa ridicam permanent din umeri, cum a facut guvernarea PSD”, a spus Barna la TVR 1, citat de Agerpres.

El a sustinut ca, potrivit legii, Romprest are obligatia de a asigura serviciul de salubritate, care este unul de utilitate publica.

„Aceasta companie, pe cadrul legal actual si pe cadrul contractul actual, contestat cum este el, are obligatia sa asigure serviciul de utilitate publica. In momentul de fata avem o companie care nu isi indeplineste obligatia legala, este un santaj”, a precizat liderul USR PLUS.

Pe de alta parte, Barna si-a exprimat regretul in legatura cu faptul ca Armand nu are sustinerea PNL in Consiliul Local in ceea ce priveste subiectul salubrizarii.

„Eu ma astept sa existe un sprijin, care nu exista din pacate, pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, din partea colegilor de la PNL, cel putin pe acest subiect. (…) Mi-e greu sa spun care sunt resorturile, altele decat acelea ca o parte din consilierii respectivi sustin sa fie platite toate acele facturi, chiar daca sunt de patru-cinci ori peste orice pret din piata”, a afirmat el.

Potrivit lui Barna, necolectarea la timp a deseurilor reprezinta „un cost de disconfort”, finalitatea fiind obtinerea unui tarif corect pentru asigurarea serviciului de salubritate.

„Ideea ca suntem permanent umiliti de niste contracte oneroase si cetatenii sunt mereu impinsi la colt si sunt ultimii care conteaza, ca le luam banii – asta incearca Clotilde Armand sa opreasca.

Ideea ca suntem victime si acel ‘nu ai ce sa faci’ din Romania. Pai daca nu face niciunul nimic, unde ajungem? La metrou era la fel daca Drula nu iesea sa spuna ‘s-a terminat’ (…). Asta inseamna schimbarea in Romania, sa iti asumi lupte si cetatenii inteleg asta. Da, sunt niste zile de disconfort.

Si eu am gunoi la bloc, dar este un cost de disconfort pe care trebuie sa il platim ca sa putem pune problemele astea in dezbatere publica si sa fie o presiune si pe acest furnizor care de ani de zile incaseaza milioane de euro. (…) Finalitatea este ajungerea la un tarif cu acest furnizor sau cu altul – nu asta e miza – la un tarif corect, tariful managementului deseurilor din celelalte sectoare. Adica Sectorul 1 este, asa, o ‘perla a coroanei’ la gunoaie”, a spus Barna.

Mai mult despre: clotilde armand, dan barna, marcel ciolacu

Comentarii: