Cum este explicată prezența firmei de consultanță KPMG în Planul Național de Redresare și Reziliență

3

Social democrații au acuzat că în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) apar, nejustificat, câteva firme care ar urma să încaseze sume semnificative din fondurile europene acordate României. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a explicat, miercuri seara la Digi24, că întreg planul a fost conceput cu maximă transparență și că există legitimitate în cazul numelor firmelor care apar în document.

„Suntem singurul stat care am publicat absolut tot documentul, tot conținutul. Am vrut să fie totul transparent. PSD ce a făcut? A răsfoit să caute niște firme (…) Nuclearelectrica (societate controlată de stat – n.red) are un proiect pentru a produce hidrogen. Foarte bine că are acest proiect, pentru că se pretează cheltuielilor aprobate de Comisia Europeană. Numai că Nuclearelectrica nu are expertiză să implementeze un astfel de proiect. Era normal să-și ia o firmă care să-i ajute. Este absolut legitim acest lucru, ceva ce mentalitatea PSD de milițian nu are cum să înțeleagă”, a comentat Ghinea.

Pentru a beneficia de consultanță, Nuclearelectrica a apelat la firma internațională KPMG.

„Această firmă (KPMG – n.red) a realizat un studiu, Nuclearelectrica l-a inclus în PNRR, e un studiu citat, un studiu realizat de un consultant legitim (…) De unde să știe Nuclearelectrica să-și facă singură hidrogen, dacă știa făcea deja”, a mai spus Ghinea.

În documentul PNRR mai apare, pe lângă firma care asigură consultanța, și firma GSP Power, care aparține magnatului Gabriel Comănescu, și care figurează ca ofertant pentru implementarea ambelor proiecte pilot de producție a hidrogenului, unul la Constanța și cel de-al doilea la Mehedinți.

Citiți mai multe despre acest subiect pe econemdia.ro

Sursa foto: Captură video

Comments are closed.