Vești bune: Prima țară care elimină orice restricție și România tot mai relaxată

2

Veștile bune de astăzi ne dau speranță că intrăm înapoi în normalitate.

Vorbim despre Israel și despre decizia istorică de a anula toate restricțiile impuse de pandemie, după o campanie de vaccinare de succes.

Și la noi se relaxează măsurile, chiar dacă vaccinarea nu merge așa cum ne-am fi așteptat.

Israel este prima ţara din lume care a ridicat toate restric’iile legate de Coronavirus

Ministerul israelian al Sănătății confirmă anularea restricţiilor impuse de Coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional.

Rutina de dinainte de pandemie va fi reluată treptat, începând cu accesul în anumite locaţii fără dovada vaccinării până la eliminarea măştii în spaţiile închise.

Cerința de a purta măști în interior rămâne însă în vigoare cel puțin în următoarele două săptămâni, timp în care experții din domeniul sănătății vor evalua dacă vor renunţa și la această directivă.

Numărul actual de cazuri zilnice (bazat pe o medie săptămânală) a scăzut de la 8.600 în vârful crizei sănătății la doar 27 săptămâna aceasta, cu 510 infecții active.

Și România mai face un pas spre relaxare

Începând de acum, la nunți și botezuri desfășurate la interior pot participa până la 200 de persoane, dacă toate sunt vaccinate, testate anterior sau au avut Covid.

Iar la meciurile EURO 2020 stadionul va putea ocupat până la 50% din capacitate.

De asemenea, nunțile se pot desfășura la exterior cu un număr nelimitat de persoane dacă acestea sunt vaccinate, testate anterior sau demonstrează că au avut Covid.

Vezi aici cele mai recente decizii ale autorităților în acest sens.

Citește și:

  • Vești bune: 11 hoteluri noi în Transilvania, prima monedă virtuală la Ciugud și Electric Castle în 2021
  • Vești bune: Pandemia își pierde din avânt, iar tratamentul e aproape
  • Vești bune: Calculatoare pentru copiii satelor, împăduriri în Brașov și o veste bună pentru mămici

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!

Comments are closed.