Agent Green, despre OUG referitoare la intervenţia de urgenţă în cazul urşilor: „Va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi”

7

„OUG-ul aprobat astăzi de Guvernul României va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovati. Agent Green va folosi toate căile legale pentru a opri acest OUG”, a anunţat, meircuri seară, organizaţia, într-o postare pe Facebook.

Organizaţia a distribuit şi petiţia intitulată „STOP vânătorii de trofee” care a strâns deja peste 50.000  semnături.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat miercuri premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an. „Scopul acestei OUG este salvarea vieţii oamenilor şi salvarea bunurilor create de om”, a afirmat secretatul de stat în Ministerul Mediului Robert Szep.

PSD a solicitat Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv cu privire la metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. Social-democraţii susţin că acest act normativ la Guvernului va lăsa „în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Comments are closed.