Atena. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa o mulțime de 1.500 de persoane, care protestau în fața parlamentului împotriva obligativității vaccinării.

5

În Grecia, a fost a doua manifestație de acest fel din această săptămână. Și săptămâna trecută, peste cinci mii de persoane au protestat și săptămâna trecută, când au adus cu ei cruci de lemn sau steaguri ale țării.

Protestele au început după decizia guvernului de la începutul lunii, de a face obligatorie vaccinarea pentru angajații din domeniul sanitar și a personalului din căminele pentru bătrâni. Executivul a  sugerat, de asemenea, că și alte grupuri, precum cadrele didactice, ar putea fi nevoite să se vaccineze la toamnă. 

Breaking News while vacationing! More than 60 officers are lined up in riot gear in front of the Hellenic Parliament after an Anti-vaxxers Protest. As we were driving by, we saw more mobilizing. Police have started spraying protestors to break up the crowd. #Greece #Covid pic.twitter.com/vOMDSXLzKu

— ☀️🌦 Jason Frazer ⚡️❄️ (@JasonFrazerTV) July 21, 2021

Numărul infectărilor în Grecia a crescut în ultimele săptămâni, autoritățile raportând aproape trei mii de cazuri noi miercuri. În total, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 463.473 de cazuri de infectare cu Covid și peste 12.800 de decese asociate. 

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Comments are closed.