Igor Munteanu: Nimeni de la Platforma DA nu a fost abordat pentru a face parte din Guvernul PAS

6

După ce mai mulţi agricultori din ţară au expediat o scrisoare preşedintei Maia Sandu prin care cer examinarea candidaturii lui Alexandru Slusari la funcţia de ministru al Agriculturii, reprezentanţii Platformei DA spun că nimeni din formaţiunea lor nu a fost abordat de către PAS.

„Nici eu, nici colegii mei nu am primit niciun fel de apropo-uri, nu am fost invitaţi să discutăm astfel de subiecte şi bănuiesc că nici nu ar avea sens. Atât de multă putere investită într-un singur partid creează senzaţia că poate decide singur, unilateral, evitând situaţiile în care ar trebui să negocieze cu alţi actori politici, mai ales că aceşti actori au rămas în afara liniei de demarcare”, a spus Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Igor Munteanu, deficitul de cadre ar reprezenta o provocare pentru noua guvernare, în contextul în care vicepreşedinţii PAS au anunţat că urmează o amplă curăţare a sistemului.

„Oricare partid, luat individual, nu are suficiente cadre sau persoane cu experienţă care să completeze vacumul instituţional existent în Republica Moldova. Am auzit şi apelul fruntaşilor PAS către diaspora de a reveni la vatră. Puţini vor veni, pentru că salariile sunt puţin atractive, este şi o instabilitate politică. Din acest motiv, PAS va trebui să mizeze, în special, pe cei din interiorul ţării ”, a spus Igor Munteanu.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a obţinut 1,45% din voturi. După scrutin, preşedintele şi vicepreşedinţii formaţiunii şi-au dat demisia, iar noua conducere ar urma să fie aleasă la data de 5 septembrie în timpul Congresului partidului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Comments are closed.