Alpinistul rănit grav în Bucegi, recuperat la finalul unei acţiuni care a durat opt ore. El a căzut după ce un piton de susţinere a ieşit din peretele muntelui

4

Salvamontiştii din Buşteni au reuşit să-l recupereze, la finalul unei acţiuni care a durat mai multe ore, pe alpinistul care vineri a căzut pe un traseu abrupt din Masivul Bucegi.

Bărbatul, care este din Bucureşti şi are 62 de ani, a căzut 12 metri în gol după unul dintre pitoanele de care s-a folosit în timpul escaladării a ieşit din peretele muntelui. 

El a suferit multiple fracturi, inclusiv o fractură deschisă de antebraţ dar şi leziuni la coloana vertebrală şi multiple alte plăgi. Acţiunea de recuperare s-a finalizat după ce rănitul a fost preluat cu ajutorul unui elicopter. El a fost transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. 

La operaţiunea de salvare care a durat aproximativ opt ore au participat salvatori montani din formaţiunile Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Comments are closed.